Excursies

Wie gaat er met ons mee?

Al sinds jaar en dag organiseren of ondersteunen de Vrienden excursies naar historisch interessante plekken in Wijchen en omgeving. Daaronder vallen kastelen, kloosters, musea, archeologische vindplaatsen, Romeinse, Merovingische en Vroeg-Middeleeuwse rondjes, lopend, op de fiets of met de bus. Zodra wij, afhankelijk ook van de Corona, weer een excursie plannen, vindt u die hieronder.

Historische wandeling Wijchen en Museum Kasteel

Tijdens de historische wandelingen te voet, in het verleden meermaals georganiseerd door Museumconservator Ben Teubner en Vriendenbestuursvoorzitter Wim Kattenberg, vormt een bezoek aan de permanente collectie van ons museum een vast onderdeel. In deze collectie bevindt zich bijvoorbeeld dit prachtige kralensnoer van de ‘prinses van Wijchen’, die rond het jaar 530, als dame van stand in het Merovingisch-Karolingische Rijk, werd begraven. Het sieraad werd gevonden in het Merovingische Grafveld te Wijchen.
Behalve deze fysieke wandeling kunt u ook digitaal een mooie tocht maken.


Historische excursie, ketting - Stichting Vrienden Museum Kasteel Wijchen
Sieraad ‘prinses van Wijchen’

Historische fietsroutes

Fietsroute Bergharen

Fietsroute Leur-Woezik-Overasselt-Nederasselt-Leur

De start van beide fietsroutes is tegenwoordig, anders dan in de folders aangegeven, het Bezoekerscentrum Bakhuis in Leur.

Fietsroute ‘Nergens Veilig?’ beschreven in Nieuwsbrief 2002.juli

Informatie over alle fiets- en wandelroutes in Gelderland vindt u hier

Bakhuis Leur