De Tuun

De Tuun bij het Kasteel

De algemene informatie over de moes- en kruidentuin naast het kasteel is grotendeels overgenomen van www.museumwijchen.nl

Voor een overzicht van de historische achtergrond gaat u naar Historie van de Tuun

Op De Tuun in Nieuwsbrieven vindt u een aantal links naar Nieuwsbriefbijdragen door de jaren heen over de Tuun, geschreven door daarin werkzaam, of werkzaam geweest, zijnde vrijwilligers.

De Tuun pad - Stichting Vrienden Museum Kasteel Wijchen

De Tuun Algemeen

Museumtuin ‘De Tuun’, aangelegd in 1999, is uniek in Nederland. Van het voorjaar tot het najaar kunnen bezoekers hier terecht om de Nederlandse landbouwgewassen van de late IJzertijd tot en met de Middeleeuwen van dichtbij te aanschouwen. Daarnaast is er een kruidentuin van planten uit dezelfde periodes gerangschikt naar gebruik, keukenkruiden, geneeskrachtige planten, rituele planten en nuts- en verfplanten.

Historie van de Tuun

Over de historische achtergrond van de Tuun schrijft Wim Kattenberg:
Het is in 1995 dat de Tuun, evenals de Kasteleninfo, door de Stichting Vrienden werd overgedragen aan het Museum Kasteel Wijchen. In 1999 werden ze officieel geopend: de Kasteleninfo door Baron Otto van Verschuer en de Tuun door Jan Wartena.

De Tuun, bloemen - Stichting Vrienden Museum Kasteel Wijchen

De Tuun in Nieuwsbrieven

Allerlei links naar verschillende Nieuwsbrieven leiden u naar bijdragen, die werden en worden geschreven door vrijwilligers, die de Tuun in stand en op orde houden.


Klik op een foto om die separaat te zien
Klik op pijltjes rechts of links om zelf te navigeren