Home

Wordt u ook Vriend?

Al voor € 20 per jaar bent u Vriend van Museum Kasteel Wijchen. Vriend zijn heeft vele voordelen. U kunt Museum Kasteel Wijchen gratis bezoeken, ontvangt voortaan de Vrienden Nieuwsbrief en wordt uitgenodigd voor interessante Vriendenlezingen in een gezellige sfeer. Door Vriend te worden steunt u de instandhouding van Museum Kasteel Wijchen, de collectie en ‘de Tuun’ en wordt u ‘een van ons’.

Stichting Vrienden Museum Kasteel Wijchen

De Stichting Vrienden Museum Kasteel Wijchen is opgericht in 1992, om ondersteuning te bieden aan het Museum Kasteel Wijchen, toen nog Museum Frans Bloemen. De vriendenkring stond aan de wieg van het huidige Museum Kasteel Wijchen. In het heden ondersteunt de vriendenkring het Museum Kasteel Wijchen door het bevorderen van de belangstelling van de bevolking van Wijchen en omstreken voor het Museum en de daarin aanwezige collecties en tentoonstellingen alsmede de ernaast gelegen ‘Tuun’. Om de betrokkenheid van de vrienden te versterken, organiseren zij verschillende activiteiten, lezingen en projecten. Met de twee maal per jaar uitgegeven nieuwsbrieven en diverse publicaties wordt verdieping gegeven aan de lopende en geplande tentoonstellingen in het Museum Kasteel Wijchen.

Wim Kattenberg foto Eveline van Elk

Met pijn in ons hart delen wij mede dat op 17 juni 2024 onze geliefde voorzitter Wim Kattenberg is overleden.

Wim was vanaf de oprichting in 1992 de grote inspirator van onze Stichting Vrienden Museum Kasteel Wijchen Frans Bloemen 

Wims inhoudelijke expertise, verbindende kwaliteiten, persoonlijke charme en altijd aanstekelijke enthousiasme zullen wij node missen.

Bestuur Vrienden Museum Kasteel Wijchen

Gekruid

Huidige tentoonstelling Museum Kasteel Wijchen: Pittige verhalen over planten

Uit de Nieuwsbrief van Museum Kasteel Wijchen d.d. 25 januari 2024:

In de tentoonstelling Gekruid vertelt Museum Kasteel Wijchen pittige verhalen over planten. Verhalen over gebruik en misbruik van planten, exotische planten en planten door de eeuwen heen. Ooit kon je met de aankoop van een tulpenbol stinkend rijk worden of compleet bankroet gaan. En als de supermarkt niet om de hoek is, is het handig om je eigen planten te verbouwen. Hoe deden kasteelbewoners dit?

Maak in het museum kennis met deze verhalen en kruip in een vleesetende plant voor een selfie. Vervolg je ontdekkingstocht in museumtuin De Tuun. Hier kun je planten ruiken en voelen en zie je de plantenwereld tot leven komen. Stap in de wondere wereld van planten en kijk met andere ogen naar je eigen groene leefomgeving.

Mededeling van de Vrienden: het voorjaarsnummer van de Vriendennieuwsbrief zal ook gewijd zijn aan dit thema.